Sådan ser fremtidens flaske ud

Fremtidens flaske er lavet af papir. Paper Bottle Company – PABOCO – er i samarbejde med Betech i fuld gang med at udvikle papirflasker som et bæredygtigt alternativ til traditionel emballage i plast eller glas.

Papirflaskerne forventes at blive sat i masseproduktion i slutningen af 2025, og flere verdensfirmaer er allerede i gang med at teste dem til deres produkter.

Oppustelig silikonekerne former papirflaskerne

Papirflaskerne består af 57 % FSC-certificerede papirfibre og 43 % polymerfilm af genanvendt PET (polyetylenterephthalat). Hensigten er, at de skal være genanvendelige og 100 % biobaserede med en tynd film af nedbrydelig PEF-bioplast.

Hos Betech har vi udviklet en oppustelig kerne af silikonegummi, som skal være med til at formgive papirflaskerne – og skabe flaskernes hulrum.

I den forbindelse har vi hjulpet PABOCO med:

  • Materialevalg
  • Designmuligheder (variable kundedesigns)
  • Fremstilling af støbeværktøj
  • Optimering af procesparametre


Vi er nemlig specialister og giver dig meget gerne rådgivning, når du skal skabe eller optimere dit produkt.

Stor interesse fra kendte mærkevarer

Papirflaskerne kan potentielt være med til at revolutionere emballage, som vi kender det i dag – og det har mange fået øjnene op for.

Lige nu er verdensfirmaer som Carlsberg, l’Oreal, Coca Cola og The Absolut Company i gang med at teste papirflaskerne på deres produkter. Så selvom det lige nu kan virke skørt, at papir skulle kunne indeholde og beskytte fx mad- og drikkevarer, vil det med al sandsynlighed være en realitet om ganske få år.

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg