Driftssikkert Vakuumtoilet til tog i hele verden

Case

Automation/Machinery

Semvacs højteknologiske vakuumtoiletter nyder allerede stor anerkendelse, men ved at øge kvaliteten markant på et centralt delsystem kan det sanitære system nu rulle ind på markeder, hvor Semvac hidtil måtte vige for konkurrenterne.

Danmark

Applikation

Toilet

Sanitet

Automatik

Ventil

Vakuumsystem

Tog- og baneteknik

Udfordringen

Semvac fremstiller kompakte vakuumtoiletter til moderne togvogne i det meste af verden. Betech har i mange år leveret en formstøbt gummiventil, der åbner og lukker ved tømning af toiletkummen. 

I sit samarbejde med en europæisk togproducent ønsker Semvac systemet godkendt til en højere togklasse, som bl.a. omfatter den nyeste generation af højhastighedstog, ICNG klasen. 

Men dét kræver, at ventilen testes til hele 300.000 problemfri sug – hvilket svarer til omtrent 50 procent forøgelse af det garanterede serviceinterval.

Løsningen

For at sikre den ønskede kvalitet og holdbarhed har Betech sammen med Semvacs udviklingsafdeling justeret på både vakuumsystemet og gummibælgens (ventilens) design. 

Ændringen har medført en forenkling af toilettets konstruktion, og med et nyt støbeværktøj er den formstøbte ventil ligeledes optimeret, så applikationen kan honorere kravet om levetidsforlængelse og driftssikkerhed.

Merværdien for kunden

Den nye løsning medfører, at delsystemet med den kritiske gummibælg nu performer med en stor sikkerhedsmargin i forhold til den påkrævede kvalitet. 

Applikationens levetid er forlænget i en sådan grad, at Semvac får et forspring til konkurrenterne og kan afsætte vakuumtoiletterne til et nyt markedssegment.

Det er fascinerende ...

“ Udviklingsarbejdet med Betech har været en stor succes: Med de overbevisende testresultater fra både vores egne prøveopstillinger og en af de største europæiske togproducenter er applikationen godkendt – og vi er et stort skridt videre med vores knowhow teknologi til den nye High Speed Intercity togklasse.

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg