Hurtigere montage, længere serviceinterval og nul lækager

Case

energi / Forsyning

Ved at erstatte en stor, skrøbelig grafitpakning med en robust kammprofil i et optimalt design undgår Gas Storage Denmark lækager og er nu tilbage i drift inden for en halv arbejdsdag, når der udføres vedligeholdelse. Det er 75 procent hurtigere end tidligere.

Applikation

Varmeveksler

Flangesamling

Energiforsyning

Naturgas

Procesanlæg

Udfordringen

Langt oftere end nødvendigt oplevede Gas Storage Denmark lækager fra en glykolvarmer, der sørger for at udskille kondensvand fra den naturgas, der distribueres fra to nationale, underjordiske gaslagre. Lækager fra dette sekundære system er ikke kritiske, hverken i forhold til sikkerheden eller gasforsyningsopgaven, men de medfører mange unødige og tidskrævende vedligeholdsarbejder. At udskifte den hidtidige pakning var et besværligt job, som krævede ikke så få folk: Grafitpakninger med en diameter på 1,4 meter er ganske ustabile og beskadiges nemt.

Løsningen

Glykolvarmeren (en varmeveksler) arbejder med lavt tryk og lave temperaturer op til 200 °C. Foruden pakningens størrelse, som var vanskelig at håndtere, så var det oplagt at en anden type tætning bør løse opgaven bedre. Produkteksperten fra Betech anbefalede en applikationstilpasset kammprofil (en rillet metalpakning) belagt med Sigma® 500, en high-end PTFE-kvalitet fra Flexitallic®. 

Ikke færre end 52 flangebolte gør det vanskeligt at montere boltene gennem almindelige, cirkelrunde boltehuller i pakningen. Derfor er den nye kamprofil designet med ovale huller, som letter montagearbejdet. Den tekniske support omfattede også andre kritiske dele i tætningssystemet: Samtlige bolte, møtrikker og skiver blev udskiftet til nye og flangerne blev renoveret for at sikre plane, parallelle flader. 

Endelig blev korrekt moment og tilspændingsmetode gennemgået med vedligeholdelsesteamet.

Merværdien for kunden

Lækagerne er ophørt og serviceintervallet er forlænget betragteligt efter renoveringen af flangerne, udskiftning af bolte og brugen af en type pakning, som er mere velegnet til applikationen. Tilmed går et intelligent pakningsdesign håndteringen og installationen meget nemmere, og reducerer nedetiden betragteligt. Vedligeholdsarbejdet kan nu gennemføres på en tredjedel af den tid, det tidligere krævede.

meget hurtigere med ny pakning ...

“ Det er meget nemmere at håndtere den nye pakning, som er specialfremstillet til os. Samling af dehydreringssystemet er blevet lettere, og der er ingen antydning af lækage. Rigtig fint!

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg