Multifunktionel pakning forenkler hydraulisk pitch-system

Case

Energi / vindmølleiindustri

Ved at nytænke det eksisterende design på en olietank opstår idéen til en helt ny, formstøbt pakning. Konstruktionen bliver enklere og kvaliteten af hele hydrauliksystemet løftes mærkbart.

Applikation

Hydraulik

Pitch-system

Olietank

Rotornavn (Hub)

Vindmølle

Udfordringen

Sagen drejer sig om en olietank til et hydraulisk styresystem i vindmøller: En firkantet, svejset ståltank med låg, hvorpå hydraulikpumper m.m. monteres. Det er som udgangspunkt en velfungerende konstruktion, men fremstillingsprocessen er for omstændelig. Der skal bl.a. svejses en stålrende på tanken til opsamling af spildolie, hvilket er en både dyr og upraktisk løsning. Utætheder og deformation af den relativt store pakning opstår, fordi det er vanskeligt at ramme den rette tilspænding af tankens låg. Så PMC ønsker designet optimeret på to områder: Skab en tæt og stabil tilslutning mellem olietank og låg. Og udtænk en produktionseffektiv løsning til opsamling af den uundgåelige spildolie.

Løsningen

Den første del af opgaven er løst ved at indstøbe flade metalskiver, der er 20 procent tyndere end gummiet, i pakningen. Dét sikrer nøjagtig den kompression, der er optimalt for applikationen. 

Den anden del af opgaven er klaret ved at integrere olieopsamlingen i gummipakningens form: Med placeringen under låget er det oplagt at lade pakningen udgøre ”tagrende” og lede olien sikkert hen til en opsamlingsbeholder eller recycling. 

Valget af tætningsmateriale er i sig selv en udfordring og medvirkende årsag til utætheder. Indefra er applikationen udsat for en olietåge. Udefra nedbryder en blanding af atmosfærisk ilt samt ozon fra en generator. Gængse gummityper har vanskeligt ved at modstå begge disse medier. 

Løsningen er at skifte til en AEM compound – en gummiblanding, som på fortrinlig vis kombinerer egenskaberne fra NBR-gummi (optimal i forhold til oliedampe) og EPDM (særlig velegnet til at modstå udeklima og atmosfærisk påvirkning).

Merværdien for kunden

Montøren slipper for manuelt at måle og kontrollere momenter på lågets tilspændingsbolte nu, hvor de de indstøbte afstandsskiver styrer komprimeringen. Risikoen for utæthed er elimineret – og som bonus er montagearbejdet blevet hurtigere.

Tankkonstruktionen er blevet enklere, da PMC slipper for den vanskelige påsvejsning af en stålrende rundt om alle fire sider. PMC Group øger produktets værdi betragteligt – uden at belaste de samlede enhedsomkostninger med en eneste krone.

Tydeligt bedre kvalitet uden merpris ...

“ Pakningen har virkelig vist sin styrke med indbygget momentsikring, nem montering og lang holdbarhed – og den integrerede funktion, der leder spildolie bort til en lukket plastbeholder, gør løsningen til mere end blot en god pakning. 
Specialudvikling lyder dyrt, men de totale produktionsomkostninger pr. systemenhed er faktisk uændret – så den tydeligt forbedrede kvalitet bliver et plus for både produktet og kundens forretning.

Cases fra forskellige brancher og applikationer

Det er altid vores formål at skabe merværdi til vores kunder. Det sker med én eller flere frembringelser, der forbedrer dit produkt, din maskine eller dit anlæg – og måske muliggør en ny, innovativ ide? 

Se udvalgte kundecases med eksempler på produktløsninger, der fortæller, hvordan Betech praktiserer missionen, Improving your products, i vidt forskellige applikationer og brancher.

Foodtech

Afgrøder renses af energisk hoppende gummikugler

Procesindustri/Foodtech

Reparer pumpen – det er godt for både miljø og pengepung

Energi/forsyning

Stor og stabil kamprofil: Hurtigere montage og længere serviceinterval

Automation/maskiner

Vakuumtoilet står distancen med slidstærk gummiventil

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg