Fleksible bælge og beskyttere

til cylindre, maskiner, og løfteudstyr

Bælge er alsidige komponenter, der bruges i en række industrielle anvendelser. De bruges primært til at beskytte bevægelige maskindele mod støv, snavs og andre forurenende eller ødelæggende elementer, hvilket minimerer risikoen for nedetid og forlænger maskinens levetid. 

Desuden forbedrer bælge sikkerheden ved at forhindre operatører og andre personer i at komme i kontakt med bevægelige maskindele.

Bælge beskytter både maskineriet og operatøren

Vælg en bælg som passer til dit behov

Standardprogrammet af bælge hos Betech omfatter fire typer. Hver type bælg har sine unikke egenskaber og anvendelser, hvilket gør dem velegnede til et bredt udvalg af industrielle applikationer:

Du opnår flere fordele med bælge af god kvalitet

Foldebælge er alsidige og holdbare

Foldebælge, lavet af materialer som Molerit® eller Chloropren, er de mest udbredte typer. Molerit® er et unikt termoplastisk gummi-lignende materiale med og god kemisk resistens. Det er ekstremt vejrbestandigt, men har begrænset resistens over for olier og fedt. Chloropren er derimod vejrbestandigt og har høj syre- og opløsningsmiddelresistens.

Gummiskivebælge er kompakte og effektive

Gummi skive bælge er designet til at optage minimal plads, når de komprimeres. De er lavet af gummiskiver, der er vulkaniseret sammen, hvilket gør dem ekstremt kompakte, når den beskyttede, bevægelige maskindel lukker i eller trækkes sammen. Disse bælge er lavet af Chlorosulfoneret polyethylen (CSM), som er rimeligt resistent over for olie og kemikalier og har enestående vejrbestandighed.

Hvilket materiale skal du vælge til dine bælge?

Valget af materiale til bælge og fleksible beskyttere afhænger af den konkrete anvendelse og miljøforhold.

Molerit®

Molerit® er et unikt termoplastisk materiale, som ofte benyttes til foldebælge på grund af dets egenskaber, der ligner gummi, og den gode resistens over for kemikalier. 

Materialet er ekstremt vejrbestandigt, hvilket gør det velegnet til udendørs anvendelsesformål. Men det har en begrænset resistens over for olier og fedt, hvilket gør det mindre ideelt til anvendelser, der involverer disse stoffer.

Chloropren (CR)

Chloropren, et andet almindeligt materiale til foldebælge, er vejrbestandigt og har høj bestandighed over for syrer og opløsningsmidler, hvilket gør det velegnet til hårdere miljøer. 

Det kan modstå et bredt temperaturområde, hvilket også gør materialet alsidigt til forskellige anvendelser.

Chlorosulfoneret polyethylen (CSM)

Gummiskivebælge er derimod lavet af Chlorosulfoneret polyethylen (CSM), som er rimeligt resistent over for olie og kemikalier og har enestående vejrbestandighed. 

CSM er det gængse materiale i gummiskivebælge, der er ideelle til anvendelsesforhold, hvor bælgen skal fylde mindst muligt, når bevægelsesmekanismen trækkes ind eller lukker sammen, og bælgen komprimeres.

Find din standardbælg i e-shoppen

I vores e-shop finder du Skandinaviens største online-udvalg af de fire populære typer bælge: Cylindriske foldebælge, koniske foldebælge, enkeltfoldsbælge (manchetter) samt de kompakte gummiskivebælge. 

Fleksible og slidstærke gummibælge til automatik, aktuator, hydraulisk cylinder, pneumatisk lift, løfte- og transportudstyr samt anden maskinbeskyttelse.

Bælge er en integreret del af dit maskindesign

Bælge bliver i stigende grad integreret i maskindesignet. De beskytter ikke kun bevægelige dele, men fungerer også som ideelle afdækninger til forskellige formål. Med deres fleksible folder kan bælge nemt tilpasses forskellige størrelser, hvilket giver maskineriet en attraktiv finish.

Specialfremstillede bælge og beskyttere til dit maskindesign

Udover standardudvalget af bælge fremstiller Betech også bælge og beskyttere efter kundespecifikke krav til størrelse, materiale, form og farve. Dette giver dig større fleksibilitet i design og anvendelse – og sikrer, at bælgene passer perfekt ind i maskineriet og fungerer optimalt, hvilket sikrer dine unikke applikationer en optimal ydeevne, beskyttelse og holdbarhed.

Kundetilpassede bælge og beskyttere kan designes til at modstå specifikke miljøforhold og være et positivt, medvirkende element til maskineriets æstetiske design.

Specialfremstillede bælge og beskyttere vil ofte være en af følgende fire typer:

Støbte gummibælge og kompensatorer

Støbte gummibælge og kompensatorer fremstilles ved kompressionsstøbning i NBR, CR eller andre egnede gummityper i et formværktøj. På grund af produktionsmetoden er den støbte bælg mest relevant ved større stykantal og regelmæssigt, tilbagevendende behov. Materialevalg, formgivning og fremstilling af støbeværktøj sker i samarbejde med Betechs produkteksperter.

Drejede PTFE-bælge og kompensatorer

Drejede PTFE-bælge og kompensatorer fremstillet ved drejning i PTFE anvendes typisk i applikationer, hvor PTFE-materialets særlige kemikaliebestandige egenskab eller godkendelse for kontakt med fødevarer er afgørende vigtig. Materialevalg, formgivning og fremstilling kan ske med hjælp fra Betechs produkteksperter.

Syede bælge – Rod Protection Cover™

Syede bælge – Rod Protection Cover™ – benyttes typisk som afskærmning af hydraulik- eller pneumatiksystemer, hvor stempelstangen beskyttes mod udefrakommende partikler og ridsende, ødelæggende påvirkninger. En gennemgående åbning i langsiden og stærke velcro- eller strap-lukninger sikrer en nem montage uden behov for at skulle demontere cylinder og anlæg.

Kassebælge og vangebeskyttere

Firkantede kassebælge og vangebeskyttere benyttes typisk i sakselift-applikationer, hvor omgivelserne ønskes beskyttet på alle sider mod klemning og kontakt med de bevægelige dele. Kassebælge anvendes også til beskyttelse af og afskærmning fra bevægelige vanger.

Få en effktiv og alsidig beskyttelse

En af de vigtigste fordele ved bælge og fleksible beskyttere er deres alsidighed. De kan bruges i en bred vifte af anvendelsesområder, fra at beskytte bevægelige maskindele til at fungere som inddækning af afskærmning af forskellig slags mekaniske applikationer. Materialerne og den karakteristiske opbygning i folder gør det nemt at tilpasse bælgenes størrelse, hvilket gør selv standardbælgene velegnede til mange industrielle anvendelsesformål.

Den rette bælg er vigtig for sikkerheden

Bælge spiller en afgørende rolle i forbedringen af sikkerheden i industrielle omgivelser. Ved at afskærme eller inddække bevægelige maskindele forhindrer de operatører og andre personer i at komme i kontakt med disse potentielt farlige dele. Derfor medvirker en intakt og korrekt monteret bælg til at reducere risikoen for personskader. Dette gør dem til en essentiel komponent i enhver maskine, hvor personer opholder sig ved eller kommer i nærhed af bevægelige maskindele, mekanik og automatikudstyr.

VORES øvrige PRODUKTKATEGORIER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg