Afgrøder renses af energisk hoppende gummibolde

Case

Foodtech

En hob af hårdt testede gummikugler spiller en utrættelig rolle i adskillelsen af jord og urenheder fra de værdifulde afgrøder.

Applikation

Fødevarer

Landbrugsudstyr

Maskine

Mekanik

Procesudstyr

Udfordringen

For Cimbria, en verdensberømt dansk producent af udstyr og maskiner til fødevareforarbejdning, handler det om at tilbyde en fremragende effektivitet og renhed i rensning af korn, frø, kerner og bælgfrugter.

I en serie af rense- og sorteringsmaskiner har Cimbria udviklet et unikt system til at slå og adskille urenhederne fra de værdifulde frø, kerner m.m. Systemet benytter sig af et større antal gummibolde, men da der er tale om kontakt med fødevarer og kvalitetskravene er skyhøje, søgte Cimbria en partner, der kan sikre en veldefineret, ensartet kvalitet i både gummitypen og fremstillingen – og stabile leverancer af de kritiske bolde.

Løsningen

Mod undersiden af den perforerede skærm, der adskiller urenheder fra afgrøderne, hopper de hvide gummikugler i et helt tilfældigt mønster og slår effektivt skærmen ren for fastklemte sandkorn, jord og lignende, der nu falder gennem perforeringerne. De større, rensede afgrøder forbliver på skærmen til yderligere sortering, vejning osv.

Ved at rådføre sig med Betech blev den optimale gummiblanding identificeret, og en præcis specifikation af kuglerne blev udviklet. For at sikre, at de nye rensekugler lever op til de høje krav og bidrager positivt til Cimbrias samlede kvalitetsmærke, blev de underkastet en 1.000 timers funktionstest – og gummikuglerne bestod langtidsforsøget.

Merværdi for kunden

Med en holdbar, slid- og oliebestandig NR-gummi i fødevarekvalitet har Cimbria truffet et sikkert valg til denne smarte, men også kritiske brug af hoppebolde.

For lægfolk kan det virke overraskende og lidt mærkeligt, men løsningen er virkelig effektiv og overholder fødevaremyndighedernes krav.

Ved at bestå den 1.000 timers funktionstest uden tegn på ændrede egenskaber, giver gummikuglerne et løfte om meget høj og ensartet kvalitet.

Da der skulle laves et nyt præcisionsstøbeværktøj, benyttede Cimbria også lejligheden til at få deres logo indgraveret i værktøjet og eksponeret på overfladen af hver eneste kugle. En detalje, der giver god brandingværdi, men også sikrer pålidelig drift og bedste resultat for kunderne, da det tydeligt kan identificeres, at der kun bruges originale, verificerede bolde i det geniale maskineri.

Det er fascinerende ...

“ Det er fascinerende at arbejde sammen med en kunde som Cimbria, der kræver et så højt kvalitetsniveau for hver eneste del og funktion i deres produkter. 
Vi er stolte over at kunne imødekomme de krav. Med vores viden om elastomerer og forarbejdning til færdige, funktionelle emner bidrager vi til deres succes i fødevareindustrien. 

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg