Mekaniske akseltætninger

Mekaniske akseltætninger udgør et enestående tætningssystem til roterende udstyr i udfordrende miljøer, hvor konventionelle pakninger, der tætner omkring akslen eller spindlen ved kompression og pakningsmaterialets mere eller mindre blivende tilbagefjedring, ikke yder tilstrækkelig tætning i de mest udfordrende applikationer eller kun i begrænset tid opretholder tilfredsstillende tætning.

Her anvendes ofte mekaniske tætninger

Mekaniske tætninger – eller heavy duty seals – benyttes i pumper, transportsnegle, røreværk og mixere og ses derfor i forskellige industrier som fødevareindustri, kemisk og farmaceutisk procesindustri, biogas-, slam- og spildevandsanlæg samt i udstyr og maskineri til tung, partikelfyldt mineraludvinding og materialetransport.

Flere typer mekaniske tætninger

Ved valg af den rette type og konfiguration kan mekaniske akseltætninger – selv under de mest krævende omstændigheder – forhindre lækage af væsker eller gasser til omgivelserne og sikre en pålidelig drift og en effektiv produktion.

pusher tætning

Pusher-tætninger eller medbringertætninger er en populær type mekaniske tætninger, der er kendt for deres robusthed og dæmpningsevne.

De har en fjeder i kombination med bevægelige sekundære elastomertætninger som fx O-ringe, hvilket gør dem ideelle til anvendelse i områder med højt tryk og høje hastigheder.

Metalbælg tætning

Metalbælg-tætninger er en anden type mekaniske tætninger, der er designet til at håndtere ekstreme miljøer og temperaturområder. 

De har ingen bevægelige sekundærtætninger og opnår deres fleksibilitet via kantsvejsede plader. Metalbælg-tætninger er velegnede til store aksiale bevægelser, særligt ved høje temperaturer.

Komponent tætning

Komponent-tætninger eller gummibælg-tætninger består af en løs roterende del og en løs stationær del, hvilket gør dem mere komplicerede at installere end patrontætninger. 

De er alligevel meget udbredte i mange industrier og ofte den foretrukne type i OEM-pumper.

Patron tætning

Patrontætninger er designet til at være lette at installere. I modsætning til komponenttætninger, der består af separate dele, der skal samles ved installation af tætningen, leveres patrontætninger som en enkelt enhed, der kan monteres direkte på akslen uden yderligere justeringer. 

Risikoen for installationsfejl minimeres, og det gør patrontætningen til et populært valg i mange industrier. 

Patrontætninger kan være af forskellige typer, herunder single, double, og multi-spring designs, og fremstillet af forskellige materialer, som vælges til de konkrete anvendelsesforhold.

røreværk/mixer tætning

Mixer-, omrører- eller røreværkstætninger sikrer en pålidelig og vedvarende drift i røre- og blandeanlæg, sorterings- og filtreringstromler m.m. hvor råmaterialer og ingredienser skal blandes eller råmaterialer adskilles, tørres m.m. 

Konstruktionen kan håndtere store bevægelser og stød både aksialt og radialt.

Foruden de nævnte typer omtales mekaniske akseltætninger somme tider også som procestætning, fjedertætning, roterende tætning, shaft seals eller heavy duty seals.

Vi hjælper dig i mål med opgaven

Uanset du er fabrikant eller inden for service og reparation, så kan vi hjælpe med en optimal løsning for dit projekt. Vi sætter en ære i solid og løsningsorienteret rådgivning, og med et stærkt produktprogram baseret på flere anerkendte producenter, går du aldrig forgæves hos Betech.

Produktoversigt - Mekaniske tætninger

Gummibælg- og komponenttætninger - LATTY

Gummibælgtætninger og komponenttætninger – rubber bellow seals – er anerkendte og foretrukne typer mekaniske tætninger til OEM-pumper.

Universelle typer til brug i alle slags pumper med almindelig aksel, ikke følsom over for akselafbøjninger.

Fås i mange materialekombinationer og en lang række dimensioner.

Opfylder flere godkendelser og standarder.

Latty bælg- og komponenttætninger - fra Betech

Medbringertætninger - LATTY

Medbringer-tætninger – pusher seals – er universel til de fleste roterende applikationer inklusive udstyr til fødevareproduktion. Nogle typer er ydermere designet til at arbejde med medier, der indeholder faste stoffer.

Medbringer-typen er uafhængige af rotationsretning og fås i en række størrelser og forskellige materialekombinationer. I nogle typer er stålfjederen beskyttet mod medierne.

Til brug i højtryksapplikationer op til 25 bar og med en afbalanceret medbringertætning op til 40 bar.

Latty medbringertætninger - fra Betech

Patrontætninger - LATTY

Patrontætninger – cartridge seals – er en afbalanceret tætningstype uafhængig af rotationsretning, og fremstillet som enkelt- eller dobbelttætninger. Dobbelte patrontætninger har en integreret pumpefunktion, der cirkulerer køle- og smørevæske.

Patrontætninger fås i forskellige størrelser og materialekombinationer og er ideelle til standardisering og nye udviklingsprojekter.

Vedligeholdelse og serviceeftersyn udføres nemt på denne tætningstype, hvilket gør det muligt at forlænge levetiden. Patrontætninger er også velegnede som erstatning for flettede pakninger.

Latty patrontætninger - fra Betech

Røreværkstætninger - LATTY

Omrører- eller røreværkstætninger – agitator/mixer seals – er mekaniske akseltætninger, der er uafhængige af omdrejningsretning og fremstilles som enkelt- eller dobbelttætninger. Fås med eller uden leje og er velegnet til topindgangsdrev, bunddrev og sidemonterede drev.

Som ekstraudstyr kan tilsluttes et spærrevæskesystem for effektiv køling og kontinuerlig smøring.

Klar til montering iht. tegning og leveret som fabrikstestet enhed. Kan fremstilles og leveres i forskellige størrelser.

Latty røreværkstætninger - fra Betech

Metalbælg-tætninger - Flexaseal

Kantsvejsede metalbælgtætninger – mechanical metal bellow seals – til både lav og høj temperatur (temperaturer op til 425 °C) og arbejdstryk op til 20 bar.

Denne type hydraulisk afbalanceret metalbælgtætning er selvrensende ved hjælp af centrifugalkraften og derfor et godt valg til gylle og andre partikelholdige medier.

Patrontætninger - Flexaseal

Patrontætninger – cartridge seals – fra Flexaseal fås i forskellige typer: enkeltpatron og dobbeltpatron, enkelt- eller multifjederløsninger og metalbælgtyper.

Derudover er kombinationer af bløde/hårde såvel som hårde/hårde tætningsflader mulige, også tætningsflade med perflouro-elastomerer (FFKM) er mulig.

API godkendt.

Flexaseal patrontætninger - fra Betech

Splittætninger - Flexaseal

Style 85 split-patrontætninger – split cartridge seals – er ekstremt nemme at montere og reducerer nedetiden markant i udfordrende og tidskrævende installationer.

Intet behov for opmåling, specialværktøj, shims eller lim.

Intet andet split-design deler patrontætningssættet i kun to integrerede dele og gør håndtering og installation lige så enkelt som denne produktserie fra amerikanske Flexaseal.

Den eneste split-tætning, der er færdigmonteret og tryktestet på fabrikken.

Flexaseal splittætninger - fra Betech

Køle- og smøresystemer - Flexaseal

Køle-/smøre- og spærrevæskesystemer (Barrier liquid supply systems) benyttes sammen med dobbelte patrontætningskonfigurationer.

Flexaseal spærrevæskesystemer - fra Betech

Sealing solutions for rotating equipment

Komplet sortiment af mekaniske akseltætninger (røreværks- og patrontætninger, pusher-, split- og bellow seals) samt flettede pakninger i highend-kvalitet til både producenter (OEM) og servicevirksomheder (MRO) – med tilhørende, erfaren teknisk support. (engelsk)

VORES PRODUKTKATEGORIER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg