Marineindustri

robuste, pålidelige løsninger til et krævende driftsmiljø

I værfts- og marineindustrien er der ofte store kræfter på spil i et internt driftsmiljø, hvor ekstreme temperaturer, damp, tryk og olie er herskende vilkår – og et ydre, maritimt miljø, hvor saltvand, sollys, ozon, frost og varme – foruden det fysiske slid og kraftpåvirkninger – udfordrer maskineri og udstyr.

Stor kompleksitet og strenge krav til sikkerhed og funktion

Værfts- og marineindustrien er kendt for at håndtere komplekse projekter som skibsbygning og offshore-konstruktioner (nybyg) og omfattende reparationer og ombygninger (renovering). Disse projekter kræver avancerede teknologier og specialiseret ekspertise. Marineindustrien opererer også i et udfordrende og farligt arbejdsmiljø, hvor sikkerhed er af afgørende betydning. Strenge regler og standarder sikrer, at sikkerhedsprotokoller overholdes.

Pålidelige komponenter med lang levetid er afgørende

På grund af de ekstreme driftsforhold, som skibe og marineinstallationer udsættes for, er brugen af højtydende og pålidelige komponenter af afgørende betydning. 

Løbende vedligeholdelse og regelmæssige inspektioner er vigtige for at sikre pålidelig drift. Reparationer betyder som regel værftsbesøg og stilstand, og det kan være meget bekosteligt. 

Der er derfor langt mellem mulighederne for vedligeholdelse, så marinekomponenter og -systemer er designet til at modstå slid, korrosion og belastning over lang tid.

Kritiske faktorer for komponenter i marineindustrien

I marineindustrien er der specifikke krav og kritiske faktorer, der skal tages i betragtning ved valget og brugen af flangepakninger, maskinpakninger og dynamiske tætninger:

 • Korrosionsbestandighed: På grund af saltvandsmiljøet er komponenter i marineindustrien udsat for rustangreb og tæring. Materialer og tætningsløsninger skal være modstandsdygtige over for korrosion.

 • Høj tryk- og temperaturkapacitet: Skibsapplikationer kan involvere høje trykniveauer og temperaturer. Komponenter og tætningsløsninger skal kunne håndtere disse forhold sikkert og pålideligt.

 • Modstandsdygtighed over for vibrationer og belastninger: Skibe udsættes for betydelige vibrationer, bevægelser og belastninger. Tætninger skal være i stand til at modstå disse påvirkninger og bevare tæthed over tid.

 • Løbende vedligeholdelse og inspektion: På grund af lange serviceintervaller og udfordrende driftsforhold kræver marinekomponenter regelmæssig vedligeholdelse og inspektion for at opretholde ydeevne og sikkerhed.

Højtydende pakninger og tætninger til marineapplikationer

I marineindustrien spiller flangepakninger, maskinpakninger og dynamiske tætninger en afgørende rolle for at opretholde tæthed og sikkerhed i mange forskellige applikationer. Her er nogle af de applikationer som Betech leverer højtydende tætningsløsninger til:

Flangepakninger

 • Rørflanger
  Flangepakninger bruges til at forsegle flangeforbindelser mellem rørføringer, der transporterer forskellige medier såsom brændstof, olie, vand og gas.

 • Skibsmotor og delsystemer 
  Flangepakninger anvendes også i forbindelse med skibsmotorer, herunder forbindelser til kølesystemer, smøresystemer og udstødningsanlæg.

Maskinpakninger / statiske tætninger

 • Motorblok og drivaksel
  Flade maskinpakninger og statiske tætninger anvendes til at forhindre lækage af olie eller smøremidler og opretholde korrekt smøring af skibsmotorer og andre centrale maskindele.

 • Gearkasse og transmission
  Maskinpakninger anvendes også i forbindelse med gearkasser og drejningsmomentomformere for at sikre tæthed og smøring.

 • Røggas, varmeveksler og kølesystem
  er applikationer, hvor temperatur- og syrebestandighed kan være kritiske faktorer og afgørende for paknings- og tætningsløsningerne.

Dynamiske tætninger

 • Under vandlinjen
  Akseltætninger bruges i forbindelse med propelaksler og andet roterende udstyr under vandlinjen for at forhindre indtrængning af vand i skroget og sikre en vandtæt forsegling.

 • Pumper og transportsystemer 
  Akseltætninger finder også anvendelse i de mange pumper og transportsystemer, som anvendes på skibet eller riggen.

 • Hydrauliske systemer 
  Dynamiske tætninger anvendes også i hydrauliske systemer på skibe til at sikre tæthed og effektiv ydeevne (lineær kraftoverførsel).

Vil du vide mere om vores løsninger til marineindustrien?

Vil du gerne høre om produktløsninger og marineapplikationer, vi har været med til at udvikle eller forbedre hos andre virksomheder i offshore og marineindustrien?

Cases fra forskellige brancher og applikationer

Det er altid vores formål at skabe merværdi til vores kunder. Det sker med én eller flere frembringelser, der forbedrer dit produkt, din maskine eller dit anlæg – og måske muliggør en ny, innovativ ide? 

Se udvalgte kundecases med eksempler på produktløsninger, der fortæller, hvordan Betech praktiserer missionen, Improving your products, i vidt forskellige applikationer og brancher.

Foodtech

Afgrøder renses af energisk hoppende gummikugler

Procesindustri/Foodtech

Reparer pumpen – det er godt for både miljø og pengepung

Energi/forsyning

Stor og stabil kamprofil: Hurtigere montage og længere serviceinterval

Automation/maskiner

Vakuumtoilet står distancen med slidstærk gummiventil

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg