Tour, cykeldæk og Team Rynkeby

Det er ikke kun i Sydeuropa, cykeldækkene bliver sat på overarbejde. Team Rynkeby er kørt fra Danmark mod Paris i den gode sags tjeneste, og hos Betech sætter vi stor pris på deres arbejde for at indsamle midler til børn med kritiske sygdomme.

Betech sponserer Team Rynkeby

Den 111. udgave af Tour de France er i fuld gang, og det betyder masser af hårdtpumpede cykeldæk på de franske og italienske veje. Men det er ikke kun i Sydeuropa, cykeldækkene bliver sat på overarbejde. Team Rynkeby er kørt fra Danmark mod Paris i den gode sags tjeneste, og hos Betech sætter vi stor pris på deres arbejde for at indsamle midler til børn med kritiske sygdomme. Derfor sponsorerer vi (og flere af vores samarbejdspartnere) Team Rynkeby, hvis støttemidler i Danmark går til Børnecancerfonden og Lungeforeningen/Børnelungefonden. Vi har nemlig en lille forkærlighed for cykelsporten, og det er der en helt særlig grund til…

Da tidens største skuespillere reklamerede for ... cykeldæk!

Betech har som virksomhed 102 år på bagen, men vi har faktisk rødder, som går næsten lige så langt tilbage som Tour de France, der blev kørt for første gang i 1903. Tilbage i 1908 etablerede ingeniør Albert Theilgaard en gummivirksomhed, der snart skulle specialisere sig i gummistøvler og – ja, du har måske gættet det – cykeldæk!

Cykeldækkene blev meget populære, og der blev virkelig brugt midler på markedsføringen af dem. Se bare denne reklamefilm, som menes at være fra 1940’erne. Her kaster tidens største, danske skuespillere – Osvald Helmuth, Preben Neergaard og Ib Schønberg m.fl. – sig ud i en syngende hyldest til cykeldækkene.

Selvom cykeldækkene nok aldrig nåede til Tour de France, er vi hos Betech alligevel stolte over at have en lillebitte andel i cykeldækkenes historie.

De nuværende cykeldæk, der bruges i touren er i øvrigt lavet af Continental, men vi tør godt vædde med, at deres reklamefilm ikke er helt så festlige og folkekære, som filmen fra den gamle Codan Gummivarefabrik, der siden gennemlevede flere transformationer for i 2008 at blive del af Addtech-gruppen og siden Betech.

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg