Innovativ papirflaske formes af blød gummikerne

Case

Foodtech

Et oppusteligt silikonekerne fra Betech er en af de kreative komponenter og spiller en central rolle i fremstillingen af de flaskeemballager af papirfibre, som i fremtiden skal indeholde og beskytte drikkevarer, sæbeprodukter, dressinger, olier m.m. for verdenskendte mærkevareproducenter.

Applikation

Fødevarer

Drikkevarer

Emballage

Formstøbning / formpresning

Blød gummiballon er en af hemmelighederne

Siden 2019 har den danske joint venture-virksomhed Paper Bottle Company – PABOCO – arbejdet på at udvikle en genanvendelig flaske af FSC-certificerede fibre. Flasken forventes at blive et miljøvenligt alternativ til konventionelle plast- og glasemballager, vi kender fra de største og mest udbredte forbrugervarer. Nu testes papirflasken i flere markeder, og PABOCO er klar til at skalere produktionen.

Formgivning af pulpmaterialet til de fiberbaserede emballageløsninger er en af PABOCOs innovative nøgleteknologier. En oppusteligt silikonekerne fra Betech er en af de kreative komponenter og spiller en central rolle i fremstillingen af de flaskeemballager af papirfibre, som i fremtiden skal indeholde og beskytte drikkevarer, sæbeprodukter, dressinger, olier m.m. for verdenskendte mærkevareproducenter.

Hurtige og cost-effektive designs af silikoneemner

“ Vores samarbejde med Betech har været centreret omkring udviklingen af en essentiel komponent til vores produktion af papir flasker. Betech har været den rigtige sparringspartner til at lave hurtige og cost-effektive iterationer på designs af formstøbte silikoneemner. Det har givet os store fremskridt på vores vej hen imod at skalere vores produktion op. “

Flasken formes over en silikonekerne

PABOCO er nået utroligt langt siden virksomhedens startup, og Betech har de seneste år bidraget med udvikling af en fleksibel, hul og genanvendelig kerne af silikonegummi. Betechs kompetencer inden for elastomerer og avanceret gummistøbning har medvirket til PABOCOs udvikling en effektiv og pålidelig produktionsteknik, der muliggør formgivningen af de unikke papirflasker – både standardtyper og i de individuelle design, der udgør et karakteristisk kendetegn og stor brand value for mærkevareproducenterne.

Samarbejdet mellem PABOCO og Betech drejer sig blandt andet om valg af et velegnet materiale, muligheder for variable design, fremstilling af støbeværktøjer til hule emner samt optimering af procesparametre på Betechs fabrik, hvor PABOCOs smarte flaskekerner fremstilles.

Kendte verdensfirmaer tester emballagenyheden

Globale brands som The Absolut Company, Carlsberg, L’Oréal, Coca Cola og Procter & Gamble har lanceret produkt- og forbrugertest af papirflasken flere steder i verden. Seneste generation af PABOCO-flasken består af 57% biofibre og 43% polymerfilm af genanvendt PET. Målet er at serieproducere en 100 procent biobaseret flaske, hvor den tynde film er fremstillet af nedbrydelig PEF-bioplast. Serieproduktionen af næste generation papirflaske er planlagt til slutningen af 2024, og målet er at levere flere end 20 millioner papirflasker ved udgangen af 2025.

VI BETJENER MANGE BRANCHER

Hvad leder du efter?

Brug søgefunktionen nedenfor

Søg